« Tvillingmamma

När livet ger en dubbel gåva

Ta vara på moments med barnen

Har du varit med om det någon gång? Du vill ha en ögonblicksbild på barnen, och så har du inte kameran i närheten. Det som händer med barnen går så snabbt, och på ett huj är hela situationen som förbytt. Jag kan säga att efter att jag tog den här bilden på barnen, tjöt båda två. Hade jag inte varit snabb och hunnit ta bilden på dem, hade allt gått förlorat.

Filma i smyg

Nu hade jag tur som hade mobilen nära till hands och hann föreviga greppet om näsan. Det är ju så praktiskt med kameran i mobilen. Ibland tar man fram kameran och vill att barnen ska vara naturliga, och inte posera. Eller så vill man filma deras fina sång och så snart de ser kameran blir de blyga och tystnar. Man skulle vilja ha en osynlig kamera. Och det kan man ju faktiskt - man kan faktiskt gömma mobilen i ett smart mobilskal, så inte barnen fattar att man filmar dem när de ännu är små. Jag har gjort det och skaffat ett mobilskal som döljer mobilen när jag filmar dem.

Finns bra och billig butik på nätet

Jag har hittat en bra affär på nätet som har alla sorts skal till mobilen, även med ett särskilt stöd om man vill filma med mobilen. Då kan man bara ställa den på ett bord och rätta in rätt vinkel, så filmar den av sig självt. Jag tycker att det är så viktigt att ha bilder och filmer på barnen när de växer upp. Av erfarenhet vet jag att det är så viktigt för dem själva. Det är som om bilderna och filmerna bygger deras barndom, utan dem, blir de ganska historielösa. När vi tittar på dem tillsammans berättar vi och gör minnena levande på det sättet. Vi föräldrar ger dem minnena och visar samtidigt vad de har varit med om innan de minns själva. Det är så viktigt!

29 Jun 2017