« Tvillingmamma

När livet ger en dubbel gåva

Att det kan vara så kul med vatten

Barn i alla åldrar, de älskar att leka med vatten. Du kanske har testat att sätta på vattenspridaren hemma om sommaren och vips så springer alla ungar igenom den? Att leka med vatten i alla former är ju kul och det finns ett företag som har tagit till vara på det. På vortex-cado.se kan du kolla in en massa saker som har med lek och vatten att göra. De skapar bland annat lekplatser med just vatten. 

Det går så klart att på egen hand skapa en slags lekkplats med vatten hemma med. Det är ju bara att ha en vattenspridare, eller en liten bassäng. Vattenkrig är även det lätt att ordna.

Bra med simkunskaper

Vatten i form av bassäng eller pool, eller sjöar och hav är även det kul, tycker många barn. Men då gäller det att ge barnet rätta kunskaperna om att bada, simma och att klara av att vara i vatten. Det finns simhjälpmedel för de minsta att ta på. Sen är det inte fel att så tidigt som möjligt låta dem gå i simskola, eller själv lära dem att simma. Det är en livsviktig kunskap att ha, både som barn och vuxen. 

Sedan är det bra att även alltid vara säker på vatten, så på båten eller bryggan se till att barnen har på sig flytväst, särskilt viktigt är det om de inte hunnit lära sig simma ännu. Även hunden kan behöva ha en flytväst på!

 

12 Aug 2020