« Tvillingmamma

När livet ger en dubbel gåva

Dubbelt kul med barnkalas!

Har man tvillingar blir ju allting dubbelt upp. En bra sak är att man inte behöver ha två olika kalas när det dags för födelsedagsfirande. Istället blir det dubbelt så roligt då man väl ställer till med fest! Födelsedagar är alltid roligt att fira och värt det, framför allt. Alla tillfällen som livet ger att fira, tycker jag är väl värt. I och för sig kan man ju fira en vanlig tisdag, bara för att, men ett födelsedagsbarn eller två är lite speciellt.

Spetsa till kalaset med ett tema

Att arrangera en maskerad till födelsedagen är alltid populärt. Skriv då på inbjudan vad som gäller. Väljer man att ha festen på Junibacken, är maskeradtemat ganska givet. Är det inte givet kan man låta barnen välja tema. På maskeradkammaren.se kan du få inspiration på teman. De varierar nämligen väldigt mycket i olika åldrar. För tjejer brukar det vara poppis med Frost-tema, eller ett Disney-tema eller ett häxtema. Killarna brukar gilla cowboy-tema, polis- och tjuv-tema. Dessa teman kan varieras i det oändliga, bara fantasin som sätter de välkända gränserna. Huvudsaken att barnen gillar det.

Gör festen festlig med temat

Min erfarenhet att barnen älskar att klä ut sig. Har man till exempel ett pirat-tema har man till exempel en skattjakt. Det älskar barnen, framför allt att få vara utomhus och leta efter skatten (som är en godispåse var till barnen). Samma skattjakt passar bra till tjuv- och polis-temat med en tjuvgömma. Annars är fiskedamm väldigt omtyckt. Fortsätt med temat när det gäller tallrikar, glas och dukar. Varför inte en väggdekoration som förstärker temat? Finns väldigt många fina på kalashuset.se. Där kan man ha just Frost-tema i ballonger och väggdekorationer och saker som hänger över kalasbordet, som ballonger. Man kan verkligen dränka barnkalaset i temat. Kul och något som barnen kommer att komma ihåg länge efter. Glöm inte att ange tid, plats och temat på inbjudningarna!

16 Jul 2017