« Tvillingmamma

När livet ger en dubbel gåva

Inte kul att städa!

Det är väl så här som man föreställer sig att ha tvillingar? Det bedårande, gulligt och mysigt. Jo, verkligheten ser ofta annorlunda ut, minsann. Även om det ÄR bedårande, gulligt och mysigt ibland, är det ju inte så hela tiden. I verkliga livet är det både skratt och tårar i dubbel bemärkelse. Där emellan är det pluttenuttigt men inte jämt. I verkligheten är det dubbelt så mycket att hålla ordning på. När barnen väl blivit stora är det dubbel uppsättning skor, idrottskläder, leksaker och attiraljer mer eller mindre överallt. Och som mamma, har man kanske inte lust att städa hela tiden... Du kanske vet hur det är?

Få hjälp att städa

Tänk om man slapp alla förmaningar och tjat om städning om vems tur det är att städa? Jo, det finns hjälp att få! Det finns en site som heter renthem.se. Där kan du själv kolla vad det skulle kosta att anlita städhjälp. Har du en medelstor trea, till exempel, får du storstädning antingen en gång per vecka för två tusenlappar, eller städning varannan vecka för en dryg tusenlapp. Företaget finns i Stockholm och heter Rent hem. Bra, eller hur?

Få ork över med professionell hjälp

Själv anlitar jag storstädning varannan vecka och småstädar lite där emellan. Innan jag gjorde det städade jag själv varje lördag, och hur kul var det? Inte alls, vill jag säga. Jag hann aldrig med annat, och på söndagarna var jag så slut, så då orkade jag inte göra något roligt med barnen. Och hur bra var det, på en skala mellan 0 och 10? Du fattar vad jag menar. Att anlita städhjälp är bland det bästa jag har gjort. De kommer och städar hemma hos mig när vi är på jobbet och på dagis. När helgen kommer är det städat och klart! Bara att sparka av sig stövlarna och leka med barnen och laga mat. Gör det du med! Det kommer att lyfta dina helger!

30 Jun 2017