« Tvillingmamma

När livet ger en dubbel gåva

Städa svårare än man tror

Städa, kan det verkligen vara så svårt? Ja, är man inte van vid det, är det faktiskt väldigt svårt. Jag tycker det. Hemma hos mig var det alltid mamma som städade. Hon tyckte jag städade så slarvigt, så då gjorde hon det hellre själv. Och jag var nöjd med att slippa. Nu när jag själv är mamma, tycker jag inte alls om att städa. Hu, så tråkigt, och jobbigt. Ibland försöker jag, och ser sedan att det inte gått så bra. Kylskåpet, till exempel. Hur städar man det? Eller frysen? För att inte prata om ugnen, som går på högvarv hos oss mest hela tiden. Hur gör man?

Hittade en sajt om städning

Jag hittade, som tur är, en hemsida om städning. Vem gör sånt? Strunt samma, det viktigaste för mig var att där fick jag allehanda städtips. Jag kan till och med ha en checklista som jag kan skriva ut. Barnens pappa får ta ut barnen på egna nöjen, så att jag kan gå loss på städningen hemma, med min checklista. Sedan kommer antagligen min mamma i alla fall att gnälla på min städning, men då har jag i alla fall försökt! När semestern är slut, tänker jag leja min hemstädning igen.

Städa miljövänligt bra för naturen

Tydligen kan man använda bakpulver som rengöringsmedel. Visste inte om det. Och det lär vara miljövänligt. Sedan ska man använda ättika och citroner för att få en bra lukt igen. Jag har inte provat det än, men snart ska jag. Huvudsaken är att det är miljövänligt! Är du intresserad av miljövänlig städning kan du också kolla in hemsidan med städning, som heter www.rengöraugn.se/blogg. Lycka till du med!

11 Jul 2017