« Tvillingmamma

När livet ger en dubbel gåva

Uppfostra sina barn på bästa sätt

Alla som fått barn, för första gången har säkert funderat på detta med barnuppfostran. En del har en klar och tydlig bild över hur de vill uppfostra sina barn, andra står lite handfallna och vet inte hur eller vad som är rätt. Det är inte alltid lätt att axla ansvaret att man ska ta en liten bebis och uppfostra denna till en ansvarsfull vuxen. Det finns en del tips om barnuppfostran som du kan läsa här. Alla uppfstrar sina barn, på olika sätt. Det är inte så konstigt, vi är ju alla olika.

Hur vill du att ditt barn ska bli som vuxen?

Frågan i rubriken är en bra vägledning till att uppfostra sitt barn. Alla barn ska ju någon gång växa upp och kunna ta hand om sig själva. Det är bra att sätta gränser tidigt, att lära dem säga tack, vara artiga och så vidare. För det kommer att ta dem långt sedan när de blir vuxna. Fundera på hur du själv blev uppfostrad, var det bra eller dåligt? Vad kan du ta med dig av det till dina egna barn?

En kärleksfull familj

Jag tror att det är viktigt att vara en familj, fylld med kärlek, där man talar om att man älskar varandra, visar det genom kramar och att man uppmuntrar varandra och barnen att vara öppna och ärliga om allt. Det kommer man långt med tror jag! Så uppfostrar i alla fall jag mina barn.

9 Oct 2018